piątek, 30 listopada 2012

Owsiany omlet

Ja, miłośniczka wszelkich omletów, placków, naleśników, racuszków etc. postanowiłam spróbować nieco zdrowszej wersji omleta i muszę powiedzieć, że zdrowsze, mniej kaloryczne wcale nie musi być gorsze. Wręcz przeciwnie. Omlet owsiany moim zdaniem smakuje o wiele lepiej niż taki tradycyjny z mąki. Kwestia gustu, ale no cóż, krótko mówiąc...warto spróbować :-) 

Owsiany omlet 
  • 3 białka
  • 1 żółtko 
  • 3 łyżki płatków owsianych 
  • szczypta soli
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Wciąż miksując dodać żółtko. Wsypać płatki owsiane i delikatnie wymieszać łyżką. Omlet smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej. 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz