czwartek, 24 maja 2012

Jabłkowo-kokosowa, zapiekana owsianka.


Pierwszy raz zrobiłam takie śniadanie i stwierdzam, że muszę zacząć częściej przygotowywać coś takiego. Co prawda dużo dłużej przygotowuje się ją niż zwykłą owsiankę, ale warto. Na prawdę warto poczekać te 25 minut, a później delektować się jej smakiem.


Zapiekana owsianka :
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 1 łyżka zarodków 
  • 3 łyżki mleka
  • pół jabłka
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka masła
Płatki owsiane, otręby, zarodki i wiórki wymieszać. Dodać 3 łyżki mleka i pokrojone w kostkę jabłka. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć owsiankę. Piec w 180 stopniach przez 25 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz